考试首页·注册会员·课程报名·支付方式·网校登陆
您现在的位置:职称英语考试吧 >> 综合类 >> 阅读理解 >> 文章正文
2017年职称英语试题综合B阅读理解专项练习(5)

  A couple, John and Mary, had two lovely children. John had just been asked to go on a business trip and would be gone for several days. Mary would go along too. They hired a reliable woman to care for the children and made the trip, returning home a little earlier than they had planned.

  As they drove into their home town feeling glad to be back, they noticed smoke, and they went off their usual route to see what it was. They found a home in flames. Mary said, "Oh well it isn't our fire, let's go home."

  But John drove closer and exclaimed, “That home belongs to Fred Jones who works at the plant. He wouldn't be off work yet, maybe there is something we could do.” “It has nothing to do with us” protested Mary.

  But John drove up and stopped and they were both horror-stricken to see the whole house in flames. A woman on the lawn was in hysterics screaming, "The children! Get the children!" John grabbed her by the shoulder saying, "Get a hold of yourself and tell us where the children are! In the basement," sobbed the woman, "down the hall and to the left."

  In spite of Mary’s protests John bolted for the basement which was full of smoke and scorching hot. He found the door and two children. As he left he could hear some more whimpering. He delivered the two badly frightened and nearly suffocated children into waiting arms and started back asking how many more children were down there.

  They told him two more and Mary grabbed his arm and screamed, "John! Don't go back! It's suicide! That house will cave in any second!"

  But he ran into the smoke filled hallway and into the room. At last he found both children. As he stumbled up the endless steps the thought went through his mind that there was something strangely familiar about the little bodies clinging to him, and at last when they came out into the sunlight and fresh air, he found that he had just rescued his own children.

  The baby-sitter had left them at this home while she did some shopping...

  1.John went on a business trip without any other’s accompany.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Not mentioned

  正确答案:B

  解析:该题说的是:约翰独自出差。文章第一段明确提到Mary would go along too.说明玛丽和约翰一同出差了

  2.They hired Fred Johns to look after their children.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Not mentioned

  正确答案:B

  解析:该题说的是:他们雇佣了弗莱德?琼斯来照顾孩子。文章第一段提到了他们找了一位可靠的女士照顾孩子,而第三段提到的弗莱德?琼斯是着火的房子的主人并非孩子们的保姆

  3.When Mary saw the fire, she was too frightened to let her husband drive closer.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Not mentioned

  正确答案:C

  解析:该题说的是:当玛丽看到大火时,她由于害怕而没有让丈夫驱车前往看个究竟。文章中提到了玛丽让丈夫回家,因为房子是别人的,至于当时玛丽是否被大火吓到而没让丈夫前去查看,文章没有提到

  4.When the house was on fire, the children were left at the basement.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Not mentioned

  正确答案:A

  解析:该题说的是:火灾发生时,孩子们被困在了地下室。文章的第四段提到,出现在火灾现场的妇女提供了孩子们在地下室的信息

  5.Altogether, there were two children at the basement and John saved them from the fire successfully.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Not mentioned

  正确答案:B

  解析:该题说的是:着火时,地下室总共有两个孩子,约翰成功地解救了他们。第六段第一句提到了地下室还有两个孩子,因此总共是四个孩子

  6.John recognized his children when he rushed into the basement on fire.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Not mentioned

  正确答案:B

  解析:该题说的是:约翰在着火的地下室认出了他的两个孩子。文章倒数第二段提到“when they came out into the sunlight and fresh air, he found that he had just rescued his own children.”约翰把孩子们从着火的地下室救出来后才发现他们是自己的骨肉

  7.The baby-sitter and Fred are former colleagues in the same plant.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Not mentioned

  正确答案:C

  解析:该题说的是:保姆和弗莱德以前在同一个工厂工作。文章中只提到了保姆将孩子寄放在弗莱德家中,并没有具体提到两人的关系

名师在线
么建华教授   么建华教授:
  著名英语教育专家;研究生、博士生导师;中国国家人事人才培训中心教授级专家团队成员...[详细] 
[主讲课程][介绍]
[免费试听][报名]
关于我们 - 联系我们 - 广告服务 - 友情链接 - 网站地图 - 版权声明 - 人才招聘 -
客服咨询热线:010-62126633 或 400-678-3456 转 601 传 真:010-62168398(直拨)  邮编:100081
地址:北京市海淀区中关村南大街甲18号北京国际D座8层(魏公村北大口腔医院北侧) 环球天下教育集团
版权所有 © 2007 - 2010 职称英语考试吧(ZCYY8.COM)