考试首页·注册会员·课程报名·支付方式·网校登陆
您现在的位置:职称英语考试吧 >> 综合类 >> 补全短文 >> 文章正文
2017年职称英语综合类补全短文精选习题(6)

  More Efforts Urged to Empower Women at AIDS Conference

  Prevention is a central issue being discussed at the sixteenth International AIDS Conference in Toronto,Canada.Twenty-four thousand delegates are at the conference which ends Friday.

  Bill and Melinda Gates2 called for3 faster research to,develop preventions like microbicidest for women to use when they have sex.___1___Melinda Gates said the way to "change this epidemic" is to put power in the hands of women5.In southern Africa,for example,about sixty percent of adults living with HIV6;are women.Bill Gates said women today often have no choice but to depend on men not to infect them."A woman should never need her partner's permission to save her own life," he said as the conference opened Sunday.___2___

  On Monday,former President Bill Clinton said more people would get tested for HIV if an aggressive effort took place to fight the stigma.But reducing fears of social rejection is not enough.___3___

  Researchers at the conference presented the results of a new study of HIV testing.It involved more than one hundred thousand people tested in California last year.Some received a quick test,with results in about twenty minutes.The others received a test that is more commonly used;the result takes two weeks.The researchers say twenty-five percent of the people who had the longer test did not return to learn the results.___4___George Lemp of the University of California led the study.He says quick tests could be especially important in developing countries with limited transportation.

  Speakers at the AIDS conference also discussed high rates of new HIV infections among black Americans.Julian Bond is chairman of the NAACP7,a leading civil rights group.

  ___5___Public health officials say half of all new HIV infections in the United States are in blacks.African-American delegates at the conference said they will prepare a five-year plan to reduce infection rates and increase testing.

  A .The chairman said African-Americans must,in his words,"face the fact that AIDS has become a black disease."

  B.Mr.Clinton said people also need a guarantee they would get medicine to suppress the virus.

  C.Delegates at the conference have worked out an action plan to fight the wide spread of this terrible disease all over the world.

  D.They hoped that such products could protect against infection with the virus that causes AIDS.

  E.The world's richest man said "stopping AIDS"is the top priority of the Bill and Melinda Gates Foundation.

  F.But that was true of only two percent of those who had the quick test.

  参考答案:D E B F A

  答案解析:

  1.D 整个第二段都是有关比尔?盖茨夫妇的。第一句说,比尔?盖茨夫妇要求加快研究,研发一些能杀死微生物的预防制剂提供给妇女性交时使用。第三句以后则分别列出比尔?盖茨夫妇所说的话。那么D项所说的"他们希望这些产品可以预防引起艾滋病的病毒感染"5E好与第一句相衔接,况且全篇文章还没有第二个地方提到两个人以上可以用代词they来代替的,所以D项是正确答案。

  2.E 本空白处的前面两句话分别用间接引语和直接引语介绍比尔?盖茨所说的话,选项E仍是介绍比尔?盖茨讲话的内容,所以填在这里是恰当的。本选项中所说的the world's richestman正是比尔?盖茨,他是全球首富。

  3.B 本段前两句介绍的是美冈前总统比尔?克林顿的讲话,选项B仍是克林顿讲话的内容,况且文章其他地方都没有提到克林顿,因此填在这里是最恰当的。

  4.F 本空白处前面说到,做HIV检验有两种方法:新的快速方法只需大约20分钟,而另一种常用的慢。速方法则需两周。研究人员说,做慢速检验的人中有25%没有回来看检验结果,而选项F则说"做快速检验的人中不回来看结果的则只有25%",作为快慢速检验方法的对比,填在此处是最恰当不过的了。

  5.A 本空白处前一句介绍了Julian Bond是重要的民权机构NAACP的主席,而选项A说,"他说,非裔美国人‘应该面对艾滋病已经变成黑人病这个事实’。"文章中没有第二个地方提到chairman这个词,而选项A一开头就提到The chairman said…,可见此处答案非它莫属了。

[1] [2]

名师在线
么建华教授   么建华教授:
  著名英语教育专家;研究生、博士生导师;中国国家人事人才培训中心教授级专家团队成员...[详细] 
[主讲课程][介绍]
[免费试听][报名]
关于我们 - 联系我们 - 广告服务 - 友情链接 - 网站地图 - 版权声明 - 人才招聘 -
客服咨询热线:010-62126633 或 400-678-3456 转 601 传 真:010-62168398(直拨)  邮编:100081
地址:北京市海淀区中关村南大街甲18号北京国际D座8层(魏公村北大口腔医院北侧) 环球天下教育集团
版权所有 © 2007 - 2010 职称英语考试吧(ZCYY8.COM)