考试首页·注册会员·课程报名·支付方式·网校登陆
您现在的位置:职称英语考试吧 >> 卫生类 >> 完型填空 >> 文章正文
2017年职称英语考试卫生类B级完形填空名师解析(二)

  完形填空 (共15题,每题1分,共15分)

  考查应试者正确把握文章内容,以及在一定语境中准确使用词语的能力。本部分为1篇300-450词的短文,文中有15处空白,每处空白给出4个选项,要求应试者根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案。

  为保证复习效果,应以“抓住各题型出题特点,进行有针对性复习”为原则,考试会有30%-50%的题目出自于教材,尤其对于那些刚刚启动复习的考生来说,抓紧时间先把法和教材内容结合起来复习。对于教材复习,尤其要注意教材中新增内容,考试中教材上的题目做一遍,争取全部掌握将至关重要。

  应对策略:

  (1)掌握教材上的文章内容,尤其是新增文章。把这些文章在考前一个月内,争取背到“滚瓜烂熟”,这样,就算考试时怎样变化都可以应付。

  (2)语法知识的总结和固定搭配、词组的记忆。这样在做题时,阅读整篇文章,考生才能从头判断每个空所缺的词的语言形式,如词类、时态、语态,并判断该词应具有的符合文章上下文的词义,最后从给出的四个选项中,选出在语法与词义上均与原文相符合的一个。

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案。

  For some time now, nobody 51 to have a solution for inflation. Not one that is 52 to everybody. But 53 the administration of President Ford he offered one on national television. He used the phrase, "to bite the bullet ". The words were not new, but they spread 54 the country. Mr. Ford called 55 Americans "to bite the bullet" and make personal sacrifices. This, he said, would help to withdraw inflation. He urged them to eat less, use less gasoline, to spend less and save more. He appealed 56 them to do whatever was 57 to fight inflation, no matter how unpleasant.

  Such is the meaning of "to bite the bullet" to do something quickly, 58 further delay, no mat­ter how awful the action may be. But what does biting the bullet have to do 59 all this? A reasonable question. This is the explanation; 60 we all know, people in great pain sometimes tighten their fists, or clench their teeth, or bite down hard on a finger. It seems to ease their pain. Years ago, 61 the battlefield, one did not 62 pain-killing drugs. And it is said that during 63 operations, soldiers would bite a bullet, to ease their suffering. This old phrase came back to life in the I960's. Former president Nixon used it in 1968. He asked Congress "to bite the bullet" and 64 his proposal for a tax increase, a ten-percent surcharge (额外费) 65 income taxes.

  词汇:

  inflation n. 通货膨胀

  gasoline n. 汽油

  administration n. 管理,行政

  surcharge n.负荷

  练习:

  51. A. seems B. happens C. likes D. /

  52. A. pleasant B. exact C. satisfactory D. /

  53. A. before B. at C. for D. /

  54. A. out B. through C. across D. along

  55. A. on B. in C. for D. forth

  56. A. in B. of C. for D. to

  57. A. objective B. necessary C. important D. /

  58. A. by B. with C. under D. /

  59. A. about B. with C. except for D. /

  60. A. Because B. Since C. As D. Though

  61. A. in B. on C. around D. across

  62. A. find B. invent C. use D. /

  63. A. surgery B. emergency C. temporary D. /

  64. A. approve B. approve of C. carry out D. /

  65. A. with B. to C. by D. on

  参考答案

  51. A 52. C 53. D 54. C 55. A

  56. D 57. C 58. B 59. B 60. D

  61. B 62. A 63. B 64. A 65. D

名师在线
么建华教授   么建华教授:
  著名英语教育专家;研究生、博士生导师;中国国家人事人才培训中心教授级专家团队成员...[详细] 
[主讲课程][介绍]
[免费试听][报名]
关于我们 - 联系我们 - 广告服务 - 友情链接 - 网站地图 - 版权声明 - 人才招聘 -

湘公网安备 43010202000026号

湘ICP备09006662号-2、邮箱:712930260@QQ.com
报名咨询电话:4000-525-585(免长途费) 咨询QQ:
版权所有 © 2008 - 2018 职称英语考试吧(ZCYY8.COM)