考试首页·注册会员·课程报名·支付方式·网校登陆
您现在的位置:职称英语考试吧 >> 模拟试题 >> 卫生类 >> 文章正文
2017年职称英语卫生类A级概括大意模拟试题(6)

  1 To describe a baby’s growth, the old saying “one thing leads to another” should really read,“one thing leads to an explosion.”1 The perfection of vision and the ability to hold his head up allow appreciation of visual space. The evolution of increasingly efficient reaching also lets the baby appreciate and participate in his three-dimensional world.

  2 You may notice that your baby can grab toys with either hand. This is partly because the baby has learned to grasp an object even if it touches his hand lightly or his eyes are averted. By the end of the fourth month, he can probably alternate hands to grab the toys or transfer a toy from one hand to the other. He may even wave it briskly, then transfer it and repeat the waving, shuttling it back and forth between hands. In imitating the behavior of one hand with the other, the baby may be becoming aware that he can do the same thing with each arm and that each hand is distinct from the other. This awareness is important to his receiving information about space. The baby also begins to see himself act when he repeatedly reaches for and grasps things. He starts to distinguish himself from the outer world.

  3 If you would like another sign of this growth process, try one of Gesell’s measures of mental growth, the behavior of a baby before a mirror. According to Gesell, a baby will smile at his image at around twenty weeks of age. Hold your baby up to a mirror and watch him examine the faces there.2 He will probably attend most to his own image and perhaps smile at it. As his image returns the smile, he may become active and vocalize. He may also look back and forth between your image and you as if the duplication puzzles him. A baby who knows his mother’s face cannot understand two of them. Calling softly to your baby, as he looks at your confusing double, complicates matters even further.3 His turning back to the real you shows that a baby four months old is likely to have the ability of preference in discrimination.4

  4 An early attachment to one object —a toy or a stuffed animal —is another index of discrimination, as well as self-development, for the baby’s interests are going beyond himself.5 Most babies do not prefer one toy this early6, but some will. After exploring each toy, your baby may start reaching and playing with one special one. In the months to come, the toy or anything else the baby identifies with himself by wearing or carrying may become a "lovely". A "lovely" will be slept with, chewed, hugged, loved, and "talked to". These "lovelies" give the baby a way of coping with the necessary separations from the mother.7 A friendly and familiar toy bear may just make him easier on himself. Rather than feeling threatened, a mother should be flattered by her baby’s extension of affection elsewhere. A baby with the heart to find a "lovey" is showing early mental resourcefulness and flexibility.

  练习:

  1.Paragraph l _________.

  2.Paragraph 2 _________.

  3.Paragraph 3 _________.

  4.Paragraph 4 _________.

  A Gesell's Measure of the Baby's Mental Growth

  B Growth of the Baby Through Playing with Toys

  C The Baby's Confusion in Front of a Mirror

  D Significance of Each Stage of Development in a Baby's Life

  E The Baby's Love for "Lovelies" Indicates Early Mental Resourcefulness and Flexibility

  F The Functions of a "Lovey"

  5.The baby’s ability to sense the visual space owes to _________.

  6.In imitating the behavior of one hand with the other, the baby is able to _________.

  7.A baby will smile at his image at _________.

  8.The baby’s extension of affection should make the mother _________.

  A around twenty weeks of age

  B feel flattered

  C tell one hand from the other

  D the perfection of vision and the ability to hold his head up

  E has preference among his toys

  F explore his toys

  答案与题解:

  1.D 第一段指出在婴儿的生长过程中,一个发展可以引起一系列更为重要的发展。因此应选择D。

  2.B 第二段描写了婴儿玩玩具的一些动作,进而指出这些动作对婴儿发展的重要性。所以应选择B。

  3.A 第三段阐述如何使用Gesell的方法借用镜子测量婴儿的智力发展。所以应选择A。

  4.E 第四段指出有了钟爱的玩具证明婴儿有了对外界的适应性。所以应选择E。

  5.D 第一段中指出,婴儿视觉的完善和将头抬起的能力使其能够欣赏周围的世界。因此应选择D。

  6.C 第二段阐明,通过用一只手模仿另一只手的动作,婴儿逐渐认识到一只手与另一只手的区别。因此应选择C。

  7.A 第三段在阐述Gesell测量婴儿智力发展的方法时提到,婴儿可在20周左右对自己的形象微笑。所以应选择A。

  8.B 第四段指出孩子喜好的延伸是婴儿适应性发展的证明。因此,母亲不应感到有任何不安,而应感到骄傲。所以应选择B。

[1] [2]

名师在线
么建华教授   么建华教授:
  著名英语教育专家;研究生、博士生导师;中国国家人事人才培训中心教授级专家团队成员...[详细] 
[主讲课程][介绍]
[免费试听][报名]
关于我们 - 联系我们 - 广告服务 - 友情链接 - 网站地图 - 版权声明 - 人才招聘 -
客服咨询热线:010-62126633 或 400-678-3456 转 601 传 真:010-62168398(直拨)  邮编:100081
地址:北京市海淀区中关村南大街甲18号北京国际D座8层(魏公村北大口腔医院北侧) 环球天下教育集团
版权所有 © 2007 - 2010 职称英语考试吧(ZCYY8.COM)