考试首页·注册会员·课程报名·支付方式·网校登陆
您现在的位置:职称英语考试吧 >> 模拟试题 >> 理工类 >> 文章正文
2017年职称英语理工类考试习题及答案(6)

  根据以下材料回答题:

  The Function of Adverts

  Most people would protably agree that many individual consumer adverts function on the level of the daydream. By picturing quite unusually happy and glamorous people whose success in either career or sexual terms, or both, is obvious, adverts construct an imaginary world in which the reader is able to make come true those desires which remain unsatisfied in his or her everyday life.

  An advert for a science fiction magazine is unusually explicit about this. In addition to the primary use value of the magazine, the reader is promised access to a wonderful universe through the product-access to other mysterious and tantalizing worlds and epochs, the realms of the imagination. When studying advertising, it is therefore unreasonable to expect readers to decipher adverts as factual statements about reality. Most adverts are just too meager in informative content and too rich in emotional suggestive detail to be read literally. If people read them literally, they would soon be forced to realize their error when the glamorous promises held out by the adverts didn't materialize.

  The average consumer is not surprised that his purchase of the commodity does not redeem the promise of the advertisement, for this is what he is used to in life: the individual's pursuit of happiness and success is usually in vain. But the fantasy is his to keep; in his dream world he enjoys a "future endlessly deferred" .

  The Estivalia advert company is quite explicit about the fact that advertising shows us not reality, but a fantasy; it does so by openly admitting the daydream but in a way which insists on the existence of a bridge linking daydream to reality-Estivalia, which is "for daydream believers", those who refuse to give up trying to make the hazy ideal of natural beauty and harmony come true.

  If adverts function on the daydream level, it clearly becomes inadequate to merely condemn advertising for channeling readers' attention and desires towards unrealistic, paradisiacal ( 天堂似得 ) nowhere land. Advertising certainly does that, but in order for people to find it relevant, the Utopia ( 乌托邦 ) visualized in adverts must be linked to our surrounding reality by a causal connection.

  36

  The people in adverts are in most cases__________

  A.glamorous

  B.arrogant

  C.obvious

  D.sexy

  参考答案:A

  参考解析:

  【解析】设题点在文章第一段第二句话,请参看难句分析翻译部分。选项A项glamorous“富有魅力的,迷人的”;B项arrogant“傲慢的,自大的”;D项sexy“性感的”。

  37 When the glamorous promises held out by the adverts didn't materialize the average consumer is not surprised, because__________

  A.the consumer is used to the fact that the individual's pursuit of happiness and success is usually in vain

  B.adverts are factual statements about reality

  C.the consumer can come into the realms of imagination pictured by adverts

  D.adverts can make the consumer's dream come true

  参考答案:A

  参考解析:

  【解析】本题设在第三段第一句话,for引导原因状语从句:for this is what he is used to in life:the individual’s pursuit of happiness and success is usually in vain.在生活中他对此早已习惯了,他对幸福和成功的追求通常都是以失败而结束。

  38 Why does the consumer accept the daydream in adverts?

  A.Because the consumer enjoys a "future endlessly deferred" .

  B.Because the consumer enjoys up trying to make his dream come true.

  C.Because the Utopia is visualized in adverts.

  D.Because his purchase of the commodity does not redeem the promise of the advertisement.

  参考答案:A

  参考解析:

  【解析】根据文章第三段最后一句话:But the fantasy is his to keep:in his dream world he enjoys a“future endlessly deferred.”他需要保留一些幻想;在他的梦想世界里,他可以沉浸在没有尽头的未来里面。

  39 What's the bridge linking daydream to reality in adverts?

  A.The product.

  B.Estivalia.

  C.Pictures.

  D.Happy and glamorous people.

  参考答案:A

  参考解析:

  【解析】设题点在文章第四段。根据推理,广告产品应是连接白日梦和现实的桥梁。

  40 What is this passage mainly concerned with?

  A.Many adverts can be read literally.

  B.Everyone has a daydream.

  C.Many adverts function on the level of the daydream.

  D.Many adverts are deceitful because they can not make their promises.

  参考答案:C

  参考解析:

  【解析】文章的第一句话就开门见山地说出了本文的中心思想:很多广告的功能都在于引起消费者的白日梦。

名师在线
么建华教授   么建华教授:
  著名英语教育专家;研究生、博士生导师;中国国家人事人才培训中心教授级专家团队成员...[详细] 
[主讲课程][介绍]
[免费试听][报名]
关于我们 - 联系我们 - 广告服务 - 友情链接 - 网站地图 - 版权声明 - 人才招聘 -

湘公网安备 43010202000026号

湘ICP备09006662号-2、邮箱:712930260@QQ.com
报名咨询电话:4000-525-585(免长途费) 咨询QQ:
版权所有 © 2008 - 2018 职称英语考试吧(ZCYY8.COM)