考试首页·注册会员·课程报名·支付方式·网校登陆
您现在的位置:职称英语考试吧 >> 模拟试题 >> 理工类 >> 文章正文
2017年职称英语理工类考试习题及答案(4)

  下面的短文后有2项测试任务:(1)第23—26题要求从所给的6个选项中为指定段落每段选择1个标题;(2)第27-30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定一个最佳选项。

  回答题:

  The Science of Sport

  1. At the 2004 Olympic Games in Athens, the Chinese athlete Liu Xiang equaled the world record for the 110 metres hurdles (跨栏 ) when he ran the race in 12.91 seconds. This record time had been set in 1993 by British sprinter (短跑运动员 ) Colin Jackson and 9 years went by before another athlete was able to mn as fast.

  2. Record-breaking in all track events is slowing clown and we appear to be moving much closer to the limits of human performance. Nevertheless, every four years, records which were previously thought to be unbeatable are broken. So what's behind this never-ending improvement in performance? And how long can we keep breaking records? Is there a limit to human performance or will athletes continue to gain seconds ?

  3. Most experts agree that it isn't the athletes' bodies which have changed but the huge advances in sport science which have enabled them to improve their performances. The individual athlete obviously has to have the necessary skill and determination to succeed, but the help of science and technology can be significant. Research has brought a better understanding of the athlete's body and mind but the advances in sports equipment technology have also had an important impact on human performance.

  4. Scientists have shown that an athlete's body's needs vary according to the type of sport. This research has helped top sports people to adapt their training programme and diet better to their particular needs. Running the marathon and cycling, for example, are endurance (耐力 ) sports and require a different parathion ( 硝苯硫磷脂 ) to that of a 100-metre sprinter. In some sports, changes in techniques have significantly improved performance.

  5. But in any sport, a player's success or failure results from a combination of both physical and mental abilities. Most coaches use psychological techniques to help their athletes cope with stress and concentrate on their performance. For example, the English football team listens to music in the changing rooms before a game to help the players relax and not feel so nervous. Before a difficult match, tennis players are encouraged to use visualization ( 想象 ) techniques to build confidence and this is almost as good as practice.

  6. But as science begins to dominate sport, are we in danger of losing sight of the heart of the competition, the sporting challenge ? What's more, are all these advantages fair ?

  23 Paragraph 2__________

  A.Different sports require different training programs.

  B.Science may be too important today.

  C.Sports equipment has been improved a lot.

  D.Athletes are still breaking records.

  E.Sport science helps improve athletes' performances.

  F.Mental training is as important as physical training.

  参考答案:D

  参考解析:

  【解析】第二段讲到破纪录的比赛越来越多,我们似乎更接近人类体能的极限,所以选D“运动员仍旧在破纪录”。

  24 Paragraph 3__________

  A.Different sports require different training programs.

  B.Science may be too important today.

  C.Sports equipment has been improved a lot.

  D.Athletes are still breaking records.

  E.Sport science helps improve athletes' performances.

  F.Mental training is as important as physical training.

  参考答案:E

  参考解析:

  【解析】第三段讲到大部分专家认为运动员的身体并未发生变化,而是科学运动使得运动员能够提高自身的表现,所以选E“科学运动有助于提高运动员的表现”。

  25 Paragraph 4__________

  A.Different sports require different training programs.

  B.Science may be too important today.

  C.Sports equipment has been improved a lot.

  D.Athletes are still breaking records.

  E.Sport science helps improve athletes' performances.

  F.Mental training is as important as physical training.

  参考答案:A

  参考解析:

  【解析】第四段第一句讲到科学家已经发现根据运动类型改变运动员身体的需求,接着讲到这项研究已经帮助高级运动人员适应比赛项目,并满足特殊需要,所以选A“不同的运动需要不同的训练项目”。

  26 Paragraph 5__________

  A.Different sports require different training programs.

  B.Science may be too important today.

  C.Sports equipment has been improved a lot.

  D.Athletes are still breaking records.

  E.Sport science helps improve athletes' performances.

  F.Mental training is as important as physical training.

  参考答案:F

  参考解析:

  【解析】第五段讲到,无论在何种运动中,运动员的成功或失败都来源于体力和精神能力的配合,所以选F“精神培训和体力培训一样重要”。

  27 It is more difficult for today's athletes__________

  A.to avoid psychological techniques.

  B.to break records

  C.to better understand the athlete's body and mind

  D.to time and space

  E.to be replacing the sporting challenge

  F.to human performance

  参考答案:B

  参考解析:

  【解析】根据第二段第一句“Record-breaking in all track events is slowing clown and we appear to be moving much closer to the limits of human performance.”可知,本题选B。

  28 We don't know if there is a limit__________

  A.to avoid psychological techniques.

  B.to break records

  C.to better understand the athlete's body and mind

  D.to time and space

  E.to be replacing the sporting challenge

  F.to human performance

  参考答案:F

  参考解析:

  【解析】根据第二段最后一句“Is there a limit to human performance or will athletes continue to gain seconds?”可知,本题选F。

  29 Research has helped coaches__________

  A.to avoid psychological techniques.

  B.to break records

  C.to better understand the athlete's body and mind

  D.to time and space

  E.to be replacing the sporting challenge

  F.to human performance

  参考答案:C

  参考解析:

  【解析】根据第三段最后一句“Research has brought a better understanding of the athlete’s body and mind”可知,本题选C。

  30 Scientific advances are suspected__________

  A.to avoid psychological techniques.

  B.to break records

  C.to better understand the athlete's body and mind

  D.to time and space

  E.to be replacing the sporting challenge

  F.to human performance

  参考答案:E

  参考解析:

  【解析】根据第六段第一句“But as science begins to dominate sport,are we in danger of losing sight of the heart of the competition,the sporting challenge?”可知,本题选E。

名师在线
么建华教授   么建华教授:
  著名英语教育专家;研究生、博士生导师;中国国家人事人才培训中心教授级专家团队成员...[详细] 
[主讲课程][介绍]
[免费试听][报名]
关于我们 - 联系我们 - 广告服务 - 友情链接 - 网站地图 - 版权声明 - 人才招聘 -
客服咨询热线:010-62126633 或 400-678-3456 转 601 传 真:010-62168398(直拨)  邮编:100081
地址:北京市海淀区中关村南大街甲18号北京国际D座8层(魏公村北大口腔医院北侧) 环球天下教育集团
版权所有 © 2007 - 2010 职称英语考试吧(ZCYY8.COM)